Tuinman


Een tuinman wordt vaak verward met een hovenier. Dat is niet vreemd, want er zijn veel opdrachten die je zowel aan een tuinman als aan een hovenier kunt geven.

Wat doet een tuinman?

Een tuinman onderhoudt je tuin. Dat kan natuurlijk van alles inhouden, omdat er veel verschillende soorten tuinen zijn. Het meeste onderhoud zit in tuinen met veel groen: heggen, perken, bomen, struiken, borders.

Als je er zelf niet in thuis bent, kan een tuinman zorgen voor het onderhoud. Dat is dan bijvoorbeeld het snoeien van heggen, bomen en struiken. Verder kan een tuinman het gras maaien en als dat nodig is opnieuw inzaaien. En als de perkjes of borders nieuwe plantjes nodig hebben, zorgt een tuinman dat die zo geplant worden dat je er snel plezier van hebt.

Daarnaast zijn er altijd veel klusjes, waar je vaak zelf geen zin in hebt in je vrije tijd. Een hoge drukspuit over de terrastegels halen en het onkruid tussen die tegels vandaan halen. Of het wegbrengen van het tuinafval dat ontstaat bij het werken in de tuin.

Tuinman en hovenier

Een tuinman is vaak in dienst bij een hoveniersbedrijf. Wat een hovenier doet, leggen we in een volgende blogpost uit.

Waar moet je op letten bij de tuinman?

De tuinman kun je voor verschillende taken inschakelen. Het hangt er vooral van af wat je zelf in je tuin hebt staan.

  • Bedenk wat je zelf wilt doen en wat je wilt laten doen. Als je helemaal niet wilt tuinieren, kun je beter een tuinman inschakelen. Wil je nog wel iets doen, laat dan de tuinman bijvoorbeeld alleen het zware werk doen. Of alleen het snoeien, omdat daar meer kennis voor nodig is.
  • Prijzen van tuinmannen kunnen bij bedrijven verschillend zijn. Als je een goedkope tuinman zoekt, doe je er goed aan om de offertes van meerdere tuinmannen te vergelijken. Dat kost meestal niks en geeft je de kans om een stuk voordeliger uit te zijn.

Tip: lees ook het interview met tuinexpert Joan.

Dit bericht werd geplaatst in Huis opknappen, Tuin en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Tuinman

  1. Pingback: Hovenier | Huis opknappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s