Installateur


Een installateur plaatst je nieuwe cv ketel en vertelt hoe je die zuinig kunt gebruiken.

Wat doet een installateur?

De term installateur wordt voor meerdere beroepen gebruikt. Als je je huis opknapt, is de installateur meestal de vakman die een nieuwe cv ketel installeert.

Als dan je cv ketel vervangen is door een nieuwe, is de installateur nog niet meteen klaar. Hij kan je cv ketel dan nog inregelen. Simpel gezegd stelt hij hem zo in, dat de ketel zo zuinig mogelijk functioneert en legt hij je uit hoe je de ketel het best kunt gebruiken. Het inregelen en het advies zijn handige diensten waarmee je veel op je stookkosten kunt besparen, zonder dat je het daarvoor koud hoeft te hebben.

Veel installatiebedrijven hebben ook een storingsdiensten voor als een cv ketel kapot gaat. Er wordt dan een monteur gestuurd. Bij veel bedrijven zijn de monteurs dezelfde medewerkers die cv ketels plaatsen.

Wanneer heb je een installateur nodig?

Als je cv ketel oud is en vaak onderhoud of kleine reparaties nodig heeft, is dat een goed moment om aan een nieuwe cv ketel te denken. Nieuwe cv ketels stoken steeds zuiniger en je kunt dus je stookkosten flink omlaag brengen. En met een nieuwe ketel ben je ook van de terugkerende reparatiekosten af.

Een cv ketel in de zomer

Het is dan vaak het slimst om in de zomer naar een installateur te gaan. Dat lijkt tegenstrijdig, maar ’s zomers heb je je cv ketel veel minder nodig. Je hebt er dus minder last van als hij wordt ingebouwd. Daarnaast hebben cv ketel installateurs in de zomer vaak minder te doen en kunnen de prijzen wel eens voordelig uitvallen.

Door een installateur ’s zomers je nieuwe ketel te laten plaatsen, ben je de kou voor. En dat is extra fijn als de eerste koude periode aanbreekt. Er gaan dan traditioneel veel ketels stuk, die met het warme weer weinig gebruikt zijn. En als om je heen mensen tijdelijk zonder verwarming zitten, ben je wel zo blij als je het zelf goed geregeld hebt.

(Je kunt ze natuurlijk wel bij je thuis uitnodigen om even goed op te warmen. Dat is wel zo aardig.)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Huis opknappen, Verwarming en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s