Schilder


Een schilder zorgt voor de bescherming van je muren en houtwerk.

Wat doet een schilder?

Een schilder schildert. Dat doen veel mensen die geen schilder zijn ook. Maar een een schilder die het voor zijn werk doet, schildert toch anders. Een professionele schilder verzorgt namelijk je hele verfsysteem en niet alleen een kleurtje op de muur.

Heb ik een verfsysteem?

Als je het schilderwerk bijwerkt, denk je in eerste instantie aan de kleur. Die moet goed bij de bank passen en graag lekker licht zijn.

Die kleur is de bovenste laag van het verfsysteem op je muren. Daaronder zitten lagen die zorgen dat de verf goed dekt en vooral dat de muur goed beschermd is. Een muur moet namelijk een beetje kunnen ademen, dus je wilt er de juiste verfsoort op hebben. En de verflaag moet zo aangebracht worden dat er geen vocht achter komt.

Die combinatie van verflagen en bescherming voor je muren heet een verfsysteem. En het voordeel van de professionele schilder is dat hij nou juist daarvan heel veel verstand heeft. Dat is fijn, want dan kun je je zelf richten op hoe het eruit moet zien. De schilder zorgt voor de rest.

Binnen en buiten

Simpel gezegd is er binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. Je buitenschilderwerk heeft als eerste functie bescherming. Vooral houtwerk, bij bijvoorbeeld een schuurtje of je kozijnen, wordt beschermd tegen vocht.

Bij binnenschilderwerk kun je wat meer naar het uiterlijk kijken. Gelukkig maar, want daar gaat het om de ruimtes waar je in woont. Daar kijk je dus ook elke dag tegenaan.

Over kleuren, patronen en de rol van schilderwerk in je inrichting is heel geschreven en wordt nog steeds heel veel geschreven. Woonmagazines zijn altijd een goede bron van inspiratie. En in de huizen van vrienden kun je vaak ook ideeën opdoen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Huis opknappen, Muren en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s